Testileiri Vuokatissa 23.-26.9.21

Järjestämme Vuokatin Urheiluopistolla testileirin 23.-26.9.21 välisenä aikana.

Testipatteri on lähes saman tyyppinen, mitä Suomen A-maajoukkue on viimeisten vuosien aikana käyttänyt. Testeissä teillä on mukana pääsääntöisesti  valmentaja sekä testaaja. Leirillä pääsee, myös hiihtämään putkessa omien testien välissä ja näissäkin pyrimme välillä olemaan mukana valmentamassa. Ennen leiriä lähetämme teille lisäohjeistusta  testeistä ja niiden suorittamisesta.

Leirin Hintaan sisältyy:

  • Kaikki testit
  • Majoituksen täysihoidolla 2hh (majoitus 1hh 25€/vrk Extraa)
  • Testien jälkeisen analyysin ja ohjeistuksen harjoitteluun 

Leirin Hinta 920€(sis. Alv. 24%)

Ilmoittautuminen sähköpostilla info@koutsi365.fi

TESTIT:

-Anaerobisen kapasiteetin testi Tasatyöntäen(Mast-testi)

Testi tehdään joko sauvaloikalla tai rullasuksilla hiihtämällä valitulla tekniikalla. Rullahiihdon tekniikkavaihtoehdot ovat wassu tai tasatyöntö. Testissä edetään 20 sekunnin kuormia 100 sekunnin palautuksella. Sauvaloikkatestissä nousevat sekä nopeus, että kulma, kun taas hiihtotestissä kasvaa vain nopeus. Testi tehdään siihen asti, kun urheilija ei pysy enää maton vauhdissa mukana. Testin aikana mitataan laktaatteja sormenpääverinäytteestä jokaisen kuorman välissä

https://youtu.be/-knfe44lYUg

-Aerobisen kapasiteetin testi Sauvakävelyllä/Sauvajuoksulla

Testi tehdään sauvakävelemällä  Testissä edetään kolmen minuutin vakiokuormia nousevalla teholla niin että seuraava kuorma on hieman edellistä raskaampi. Sauvakävelytestissä nousee sekä kulma että nopeus, hiihtotestit tehdään vakiokulmaan niin että vauhti nousee joka kuormalle. Testi tehdään uupumukseen asti. Testin aikana mitataan laktaatteja sormenpääverinäytteestä jokaisen kuorman välissä, jolloin matto pysäytetään. Lisäksi testin aikana mitataan hapenkulutusta kannettavalla hengityskaasuanalysaattorilla.

https://youtu.be/4vMgnf3-VZQ

-Rullahiihtotreeni Matolla (ennen Mast-Testiä, jotta hiihtäminen helpompaa testissä)

-Voima-/Liikkuvuustestit